Εισαγγελική έρευνα για τον επίτιμο βασιλιά της Ισπανίας

Εισαγγελική έρευνα για τον επίτιμο βασιλιά της Ισπανίας

Ο εισαγγελέας Διαφθοράς της Ισπανίας ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος (είναι πλέον επίτιμος και μετά το 2014 δεν καλύπτεται απο ασυλία) αναφορικά με σύμβαση τρένων υψηλής ταχύτητας στη Σαουδική Αραβία.

Ο εισαγγελέας θα ερευνήσει κατά πόσον ο τέως βασιλιάς μπορεί να περιληφθεί στην υπόθεση καθώς προστατευόταν από ασυλία έως τον Ιούνιο του 2014, όταν παραιτήθηκε υπέρ του γιου του Φελίπε. Η σύμβαση έγινε τον Ιούνιο το 2014. Η συσχέτιση του Χουάν Κάρλος με τη σύμβαση ανέκυψε όταν ερευνήθηκε απο την εισαγγελία διαφθοράς μια άλλη σχετική σύμβαση, πάλι για τρένα στη Μέκκα και στη Μεδίνα -συμβάσεις που υπογράφηκαν μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και ιδιωτικών ισπανικών εταιρειών. Λεπτομέρειες δεν αναφέρονται, αλλά εικάζεται ότι ίσως ο Χουάν Κάρλος έπαιξε κάποιο ρόλο στις αναθέσεις σε συγκεκριμένη εταιρεία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι