Εκκενώσεις οικισμών εξαιτίας φωτιάς στο Μαρμάρι Εύβοιας

Έκαψαν το ΙΧ της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου

Εντολή προληπτικής εκκένωσης για τους οικισμούς Κοκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Γιατρών δόθηκε σήμερα λόγω της φωτιάς στον Φηγιά Καρύστου Εύβοιας, 4,5 χλμ. από το Μαρμάρι. Τη νύχτα το μέτωπο ήταν ορατό από τις ακτές της βορειοανατολικής Αττικής. Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και δυσχεραίνουν την κατάσβεση.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 01:30 τη νύχτα μέσα σε δάσος εκτός οικισμού και υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Γύρω στις 4:00 ξέσπασε κι άλλη φωτιά κοντά στην Κάρυστο, αλλά σβήστηκε αμέσως. Στην περιοχή δρουν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα επταμελές πεζοπόρο τμήμα, με ενισχύσεις από Αλιβέρι και Χαλκίδα, ενώ μεταβαίνουν και ενισχύσεις από την Αττική.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησε η συνδρομή από αέρος από τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής, εάν απαιτηθεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι