Εκλογές στη Βρετανία: Επίσημη διάλυση του κοινοβουλίου – Ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία

Εκλογές στη Βρετανία: Επίσημη διάλυση του κοινοβουλίου - Ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία

Το κοινοβούλιο της Βρετανίας διαλύθηκε επισήμως σήμερα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Ιουλίου, στις οποίες το Εργατικό Κόμμα του Κιρ Στάρμερ φέρεται κατά δημοσκοπήσεις να είναι το μεγάλο φαβορί, με φόντο τη φθορά των Συντηρητικών, στην εξουσία από το 2010.

Μετά την απρόσμενη απόφαση του πρωθυπουργού των Τόρις, του Ρίσι Σούνακ, να προκηρύξει τις πρόωρες εκλογές αυτές, οι 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων είναι πλέον κενές από τη 01:01 (τοπική ώρα· 02:01 ώρα Ελλάδας): ξεκινά τυπικά από σήμερα η προεκλογική εκστρατεία για να αναδειχθούν τα νέα μέλη του σώματος, που θα τις καταλάβουν από την 9η Ιουλίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι