Εκπρόσωπος: Ο νέος νόμος αντιμετωπίζει χρόνιες παθογένειες στα Πανεπιστήμια

Νέα μεταπτυχιακά από τη Σχολή Ευελπίδων και το Πολυτεχνείο Κρήτης

Περνώντας στη συνέχεια στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων ο κ. Ταραντίλης ανέφερε πως «η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις, όπως είχε προεκλογικά δεσμευθεί στους πολίτες. Κατατέθηκε ήδη και συζητείται τις επόμενες μέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη συνολική αναβάθμιση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό, καινοτόμο νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει χρόνιες παθογένειες, και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

Πρώτον: Ρυθμίσεις που επαναπροσδιορίζουν – με βάση τις πανελλαδικές εξετάσεις – τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οριοθετούν τη διάρκεια φοίτησης.

Και δεύτερον: Ρυθμίσεις για την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, τη βελτίωση της λειτουργίας και της εικόνας των Πανεπιστημίων μας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι