Ολοσχερώς κάηκε το εργοστάσιο στην Κηφισιά – Άγνωστη η αιτία της πυρκαγιάς

Ολοσχερώς κάηκε το εργοστάσιο στην Κηφισιά – Άγνωστη η αιτία της πυρκαγιάς
Πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην οδό Αιγηιδών στην κάτω Κηφισιά την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/STR

Ολοσχερώς κάηκε το εργοστάσιο PAL στην Κηφισιά από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (12.6.24), μετά από έκρηξη που σημειώθηκε. Η αιτία παραμένει άγνωστη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις μπήκαν στο χώρο του εργοστασίου. Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά δεν υπήρχαν εργαζόμενοι εντός του χώρου. Όπως δήλωσε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ο αντιστράτηγος Παναγιώτης Λιάφας, γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει περιορισθεί σε ένα σημείο στο εργοστάσιο, δεν επεκτάθηκε σε όμορες επιχειρήσεις, πράγμα για το οποίο έδωσαν μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Η φωτιά ξέσπασε στις 15:30 στο εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πμευμονολόγου και πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά η φωτιά ξέσπασε μετά από μεγάλη έκρηξη που συγκλόνισε το εργοστάσιο, ενώ ο συναγερμός σήμανε σε δύο επίπεδα: Αφενός στην Πυροσβεστική για την κατάσβεση, αφετέρου στις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας για την ενημέρωση των πολιτών προκειμενου να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, λόγω των πυκνών καπνών στην περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το σύννεφο του καπνού έγινε ορατό μέσα σε λίγη ώρα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς σε μεγάλη περιοχή. Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της τροχαίας που απέκλεισαν την κυκλοφορία ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση των πυροσβεστικών μέσων. Νωρίτερα η κ. Γκάγκα μέσω δηλώσεών της στον Alpha επιβεβαίωσε και η ίδια ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι.

Στο εργοστάσιο, που βρίσκεται στην οδό Αιγιδών, επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ επιχειρεί και ελικόπτερο Erickson προκειμένου να βρέξει την περίμετρο ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.

Από την πολιτική προστασία εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους των γύρω περιοχών, με το οποίο τους συμβουλεύει να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, με κλειστές πόρτες και παράθυρα. Η ίδια οδηγία δόθηκε και στο νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο.

Ðõêíïß êáðíïß áðü ôçí ðõñêáãéÜ óå åñãïóôÜóéï óôçí ïäü Áéãéäþí óôçí ÊÜôù ÊçöéóéÜ, üðùò öáßíïíôáé áðü ôï Ìáñïýóé, ôçí ÔåôÜñôç 12 Éïõíßïõ 2024. ¸êñçîç êáé öùôéÜ óçìåéþèçêå ôï ìåóçìÝñé óå åñãïóôÜóéï óôçí ÊÜôù ÊçöéóéÜ êáé óõãêåêñéìÝíá åðß ôçò ïäïý Áéãéäþí. Ðñïåéäïðïéçôéêü ìÞíõìá 112 Þ÷çóå ãéá ôçí ðñïóôáóßá ôùí ðïëéôþí áðü ôïõò ðõêíïýò êáðíïýò. «Ïé êáðíïß êáôåõèýíïíôáé óôçí ðåñéï÷Þ óáò. Ðáñáìåßíåôå óå åóùôåñéêïýò ÷þñïõò, êëåßóôå ðüñôåò êáé ðáñÜèõñá. Áêïëïõèåßôå ôéò ïäçãßåò ôùí Áñ÷þí». Ëüãù ôçò öùôéÜò, äéåêüðç ç êõêëöïñßá óôçí Êçöéóßáò, óôïí ðáñÜäñïìï ôçò ÅèíéêÞò Ïäïý Áèçíþí – Ëáìßáò áðü ôï ýøïò ôïõ êüìâïõ ÊáëõöôÜêç óôï ñåýìá ðñïò ÁèÞíá. ÁÐÅ- ÌÐÅ/ÁÐÅ- ÌÐÅ/ÄÅÓÐÏÉÍÁ ÊÏÑÍÇËÁÊÇ

Λόγω της πυρκαγιάς, έχει προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή, με την Τροχαία να επισημαίνει ότι έχει κλείσει ο παράδρομος της Εθνικής στο ρεύμα προς Αθήνα στον κόμβο της Καλυφτάκη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι