Εκτός του Αντώνη Ρέμου ελέγχονται άλλοι δύο τραγουδιστές και μια παρουσιάστρια

Εκτός του Αντώνη Ρέμου ελέγχονται άλλοι δύο τραγουδιστές και μια παρουσιάστρια

Αρνείται ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος ότι δήλωσε μόλις 50.000 ευρώ ως εισόδημα και ζητεί να επισπευσθεί η όλη διαδικασία ελέγχου για να αποδείξει την αθωότητά του. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ερευνώνται για φοροδιαφυγή άλλα τρία “τρανταχτά” ονόματα.

Όσον αφορά στον κ. Ρέμο, το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διατυπώνει σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 1,5 εκατ. ευρώ  και ήδη έχει προχωρήσει η δέσμευση της κινητής και ακίνητης  περιουσίας του. Ο ίδιος δηλώνει συνεπέστατος και ότι θα αποδείξει ότι σφάλλει η Αρχή. Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ερευνώνται για φοροδιαφυγή άλλοι δύο πολύ γνωστοί τραγουδιστές και μια παρουσιάστρια τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στον Αντώνη Ρέμο, η φοροδιαφυγή δεν εντοπίζεται στο χώρο του τραγουδιού, αλλά σε μια εταιρεία που συνέστησε ο ίδιος και γι΄ αυτό, μετά από πολύμηνη έρευνα, προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, των προσωπικών  του λογαριασμών, των λογαριασμών της επίμαχης εταιρείας, των σκαφών του καθώς και των τραπεζικών θυρίδων στο όνομά του.

Στο πόρισμα της Αρχής γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει ο τραγουδιστής και ειδικότερα φέρεται ότι την τελευταία πενταετία στις δηλώσεις του καταγράφεται εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ ετησίως. Ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι αυτό είναι ψευδές, ότι δεν δήλωσε τόσο χαμηλό εισόδημα και ότι αυτό προβάλλεται επίτηδες για τη δημιουργία εντυπώσεων. Η ελεγκτική αρχή πάντως επιμένει ότι ο λόγος που ξεκίνησε και η όλη έρευνα ήταν αυτό ακριβώς το χαμηλό ποσό που δήλωσε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

Ο κ. Δημητρακόπουλος, όχι μόνον διαψεύδει το ποσό των 50.000, αλλά προσθέτει ότι τέτοιοι έλεγχοι γίνονται σε χιλιάδες πολίτες. «Πριν γίνει η δέσμευση ή αφού γίνει, πριν διαπομπεύουμε τον οποιονδήποτε πολίτη δημόσια, θα πρέπει να τον καλέσει η αρχή ξεπλύματος και να τον ρωτήσει, να του ζητήσει εξηγήσεις. Ένα μέτρο τόσο επαχθές δεν πρέπει να παίρνεται. Επίσης, πώς διαρρέεται ένα όνομα τόσο εύκολα; Ο Αντώνης Ρέμος είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχουν ελεγχθεί επανειλημμένως και είναι συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του. Θέλουμε να εξεταστεί η υπόθεση κατά προτεραιότητα για να αποδείξουμε ότι αυτά είναι ψευδή», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος για τον εντολέα του.

Το πόρισμα για τον καλλιτέχνη έχει παραδοθεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα. Η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας θα επεκταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και στους συνεργάτες του τραγουδιστή.

Ο ίδιος δήλωσε: «Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν. Η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τι μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Ρεπόρτερς του ANT1 εν τω μεταξύ λέγε ότι ερευνώνται δυο πολύ γνωστοί τραγουδιστές του ίδιου βεληνεκούς και ένα πολύ γνωστό πρόσωπο της ελληνικής τηλεόρασης. Αυτός ο έλεγχος ξεκίνησε προ τριμήνου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι