Ελασσόνα: 5,1 Ρίχτερ λίγο μετά τα 5,9 – Χωρίς πόσιμο νερό στη Λάρισα

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Μέσα σε λίγη ώρα σημειωθηκε νέα ισχυρή δόνηση στην Ελασσόνα, που έχει ήδη πολλούς αστέγους από τον πρώτο σεισμό των 6,3 Ρίχτερ.Πριν από μία ώρα σημειωθηκε ένας σεισμός της τάξης των 5,9 βαθμών και στις 21:23 σημειωθηκε νέα δόνηση 5,1 βαθμών. Το επίκεντρο εντοπίζεται 10 χλμ. πιο μακριά από του πρώτου σεισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτές τις δύο δονήσεις κατέρρευσαν δυο κτίσματα, που πιθανόν να ήταν ήδη ετοιμόρροπα, χωρίς όμως να έχουμε πληροφορίες για αυτά ή για τραυματίες. Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Βασίλης Καρακώστας, εκτίμησε ότι ενδεχομένως να έχει δραστηριοποιηθεί ένα άλλο ρήγμα μετά τον χθεσινοβραδινό μετασεισμό των 5,2 Ρίχτερ και ότι αναμένονται ίσως και μεγάλοι μετασεισμοί.

https://static3.emsc.eu/Images/EVID/95/955/955078/955078.regional.jpg

Χωρίς νερό

Εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε την Τετάρτη στην περιοχή, το νερό από τις βρύσες βγαίνει θολό και οι πολίτες δεν πρέπει να το καταναλώσουν. Η υπηρεσία ύδρευσης και αποχέτευσης διαπίστωσε θολότητα σε διάφορα σημεία του δικτύου της πόλης. Γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες εντοπισμού του προβλήματος.

Η υδροδότηση της πόλης θα συνεχιστεί κανονικά από εναλλακτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θολότητας.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι