Ελεύθερος ο πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας

Ελεύθερος ο πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας

Την αποφυλάκιση του Τανέρ Κιλίτς, του επίτιμου προέδρου της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας, αποφάσισε τουρκικό δικαστήριο, μία ημέρα μετά  την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο Κιλίτς, ο οποίος παρέμεινε στη φυλακή για έναν χρόνο, κατηγορείται ότι παρείχε στήριξη στον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ιεροκήρυκα που η Άγκυρα θεωρεί πρωταίτιο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

«Υπέροχα νέα: Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης απεφάνθη υπέρ της αποφυλάκισης του επίτιμου προέδρου της Amnesty Turkey Τανέρ Κιλίτς! Αναμένουμε έως το βράδυ την αποφυλάκισή του. Τότε θα ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί» έγραψε στο Twitter ο Άντριου Γκάρντνερ της Διεθνούς Αμνηστίας.

Λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος ανάρτησε στο Twitter φωτογραφία του Κιλίτς να αγκαλιάζει την οικογένειά του έξω από τις φυλακές και έγραψε: «Ο Τανέρ είναι πραγματικά ελεύθερος!».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version