Ελεύθερος ο βουλευτής Φλώρος – Ο όρος που έθεσε ο εισαγγελέας

Ελεύθερος ο βουλευτής Φλώρος – Ο όρος που έθεσε ο εισαγγελέας

Ελεύθερος ο βουλευτής που χειροδίκησε εις βάρος συναδέλφου του.

Ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί οδηγήθηκε το μεσημέρι ο πρώην βουλευτής των ‘’Σπαρτιατών’’ Κωνσταντίνος Φλώρος που γρονθοκόπησε χθες τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, αλλά δεν θα πρέπει να πλησιάσει τον Βασίλη Γραμμένο σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων!

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157 ΠΚ) μετά την επίθεση εντός του Κοινοβουλίου.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής (εξελέγη με τους “Σπαρτιάτες”) προχώρησε μετά την απολογία του σε μια σύντομη δήλωσε προς τις κάμερες υποστηρίζοντας ότι «ως γιος εκείνη τη στιγμή και ορμώμενος από το συναίσθημα θεώρησα ότι έπραξα σωστά. Ως βουλευτής έπραξα λάθος, αυτή η συμπεριφορά δεν αρμόζει σε Έλληνα βουλευτή στο Κοινοβούλιο».

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί « χυδαία λεκτική επίθεση» από τον Β. Γραμμένο προς τον εντολέα της. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση» , όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο». Παράλληλα η κ. Πανταζή εκφράζοντας έκπληξη για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Φλώρου , έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου βουλευτή ζήτησε να εξεταστούν ως μάρτυρες τρεις βουλευτές, δύο από τη Νέα Δημοκρατία, οι κ. Σιμόπουλος και Μονογιού, και ένας ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην των Σπαρτιατών), ο κ. Βαλτογιάννης.

Αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής

H Βουλή βρέθηκε μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση. Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, μιλώντας στην Ολομέλεια είπε ότι «ο Κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά» και έκανε λόγο για αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής.

Όλα ξεκίνησαν στο πλαίσιο της συζήτησης για άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, έπειτα από μήνυση του πατέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η ένταση ανέβηκε ανάμεσα στον ανεξάρτητο βουλευτή και τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης και ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, διάλογος με χυδαίες εκφράσεις:

Φλώρος: Aυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Γραμμένος: Βούλωσέ το εσύ σκουπίδι.
Φλώρος: Άντε.
Γραμμένος: Γ@@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γ@@@, θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιό@@@@.

Από την Ελληνική Λύση διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι ακούστηκαν αυτές οι εκφράσεις από τον βουλευτή τους, ενώ καταγγέλλουν ότι ο κ. Γραμμένος δέχθηκε χτύπημα στη μύτη και διακομίσθηκε στο γενικό νοσοκομείο αεροπορίας προκειμένου να εξεταστεί για κάταγμα στη μύτη.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος φέρεται να υποστηρίζει πως δεν χτύπησε τον βουλευτή, αλλά… του έκανε κεφαλοκλείδωμα και τον έριξε κάτω. Η κοινοβουλευτική ποινή που επιβάλλεται σε πρώτο στάδιο στον ανεξάρτητο βουλευτή, εκλεγμένο με τους Σπαρτιάτες, είναι αποκλεισμός του για 15 ημέρες.

Στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς, όπως εξήγησε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη. Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι