Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας και δύο στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας «Πήγασος» που έδωσαν εξηγήσεις για δάνεια εταιριών του ομίλου, που εντάχθηκαν σε ομολογιακό δάνειο περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κατηγορία που έχει απαγγελθεί για την υπόθεση αφορά την κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και στρέφεται σε βάρος στελεχών τριών τραπεζών που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.

Η κατηγορία για τους τέσσερις από την πλευρά της «Πήγασος» αφορά το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Η παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 από την Οικονομική Εισαγγελία μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε όσον αφορά τις εγγυήσεις και την εξυπηρέτηση των δανείων συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το 2006, το 2013 και το 2014 ο εκδοτικός όμιλος.

Μετά την απολογία των τεσσάρων, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι.

Ο Γιώργος Μπόμπολας χωρίς κανέναν όρο, ενώ οι Φώτης Μπόμπολας και τα δύο στελέχη με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις, που εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Τάσο Τριανταφύλλου, προσκόμισαν στην ανακρίτρια στοιχεία για εγγύηση που δόθηκε για τη σύναψη του επίμαχου δανείου, όπως ακίνητο στο Χαλάνδρι, μετοχές και σήματα εντύπων. Προσκομίστηκαν επίσης αποδεικτικά για ποσό 33 εκατομμυρίων ευρώ που κατατέθηκε από τους μετόχους την περίοδο 2010-2016 για υποχρεώσεις της εταιρείας αλλά και για ποσό 70 εκατομμυρίων ευρώ που καταβλήθηκαν σε τόκους για τον συνολικό δανεισμό του ομίλου.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι