Ελεύθεροι οι Έλληνες ναυτικοί που είχαν απαχθεί στα ανοιχτά του Τόνγκο

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Αίσιο τέλος είχε μετά από 12 ημέρες η περιπέτεια των ναυτικών του “Stelios K” που ειχαν πέσει θύματα Αφρικανών πειρατών στα ανοιχτά του Τόνγκο. Είναι καλά στην υγεία τους και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Η εντολή των διαπραγματευτών ήταν να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ναυτικών “με οποιοδήποτε κόστος”, σε μια περιοχή όπου σημειώνονται περίπου δύο πειρατείες με απαγωγές πληρωμάτων το μήνα. Οι ένοπλες συμμορίες κάνουν εδώ και 30 χρόνια ρεσάλτο στα καράβια και κρατούν ομήρους ζητώντας λύτρα.

 

Το μικρό φορτηγό πλοίο “Stelios K.” ανήκει στην εταιρεία «ROYAL SHIPMANAGEMENT INC.». Δεν έχουμε ακόμη νεότερα από το πλοίο ιδιοκτησίαςβΒαγγέλη Μαρινακη στο οποίο έγινε ρεσάλτο τρεις μέρες μετά το “Stelios Κ.” και απήχθησαν πάλι ναυτικοί (Ρώσοι και Ρουμάνοι). Η εταιρεία είπε ότι διαπραγματεύεται αλλά λόγω της ευαίσθητης φύσης του ζητήματος, δεν μπορεί να κάνει ανακοινώσεις.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι