Ελεύθεροι οι εννέα συλληφθέντες για τα επεισόδια, παρά το βαρύ κατηγορητήριο

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Ελεύθεροι μέχρις ότου γίνει η δίκη τους, αφέθησαν μετά την απολογία τους οι εννέα συλληφθέντες κατά τα επεισόδια στην πορεία της προηγούμενης Πέμπτης για την ελευθερία των διαδηλώσεων. Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, παρά τις βαριές κατηγορίες που καθαυτές δεν προοιώνιζαν τέτοια απόφαση.

Η σύμφωνη γνώμη όμως ανακριτή και εισαγγελέα δείχνει σιωπηρά ότι οι πράξεις του κατηγορητηρίου (ειδικά οι κακουργηματικές πράξεις, όπως η πρόκληση σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης και η κατοχή εκρηκτικών) δεν στοιχειοθετούνται επαρκώς κατά προσώπων -η εισαγγελία ασκεί διώξεις για πράξεις που αναφέρονται στη δικογραφία, αλλά ο ανακριτής είναι εκείνος που αποδίδει την πράξη σε κάθε κατηγορούμενο.

Σε έξι από αυτούς επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι (όσους διώκονται για κακουργήματα), αλλά όχι στους τρεις που διώκονται για πλημμελήματα (διατάραξη). Σε έναν εκ των κατηγορουμένων επεβλήθη και εγγυοδοσία 1.500 ευρώ. Επίσης σε έναν κατηγορούμενο που κάνει το μεταπτυχιακό του στην Ελβετία, δόθηκε και  άδεια εξόδου από την χώρα.

Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται (απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, πρόκληση εκρήξεων κλπ).

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν πάνω από 500 άτομα προς υποστήριξη των κατηγορουμένων, που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι