Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την αποφυλάκιση Λιγνάδη (upd)

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Λιγνάδης – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ (upd)

Η απόφαση αναστολής στην εκτέλεση της ποινής που χορήγησε στον Δημήτρη Λιγνάδη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας (ρίχνοντας αυλαία σήμερα στη πολύκροτη αυτή δίκη έπειτα από 31 συνολικά συνεδριάσεις) προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου άκουσε αμίλητος την σχετική απόφαση της έδρας. Η απόφαση ελήφθη με 4-3 πλειοψηφία.

Μειοψήφησαν στην απόφαση αυτή τρεις ένορκοι. Στο άκουσμα της απόφασης μέλη του δικαστηρίου ξέσπασαν φωνάζοντας στη πρόεδρο «ντροπή σας, έχετε παιδιά αφήνετε ελεύθερο ένα βιαστή παιδιών». Το δικαστήριο άφησε έτσι ελεύθερο το Δ. Λιγνάδη επιβάλλοντας του τους εξής όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δια του εκπροσώπου του Νάσου Ηλιόπουλου: «Από σήμερα ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε ποινή 12 ετών για τον βιασμό ανηλίκων, θα κυκλοφορεί ελεύθερος με απόφαση της Δικαιοσύνης». Ο κ. Ηλιόπουλος, μάλιστα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού, υποστηρίζοντας πως «όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις, ο κ. Μητσοτάκης και η κα Μενδώνη επί είκοσι ημέρες προσπαθούσαν να ‘κουκουλώσουν’ την υπόθεση, δημιουργώντας μια ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον βιαστή και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, την ίδια ώρα που στοχοποιήθηκαν τα θύματα που είχαν το σθένος να μιλήσουν».

Και προσέθεσε πως «η ατμόσφαιρα αυτή αποτυπώθηκε και σήμερα στην απόφαση του δικαστηρίου. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ντροπή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Μόνο ένα κόμμα που έχει αποφασίσει να πορευτεί μέσα στο βούρκο και την αθλιότητα θα επιχειρούσε να μετατρέψει σε αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση, για υπόθεση βιασμού», σχολίασε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Μία φορά ντροπή για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, δύο φορές ντροπή για την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου», ανταπάντησε ο κ. Ηλιόπουλος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι