Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε 20χρονο σε καταδίωξη

Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα 20χρονο σε καταδίωξη,

Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν 20χρονο από τη Συρία κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Λάρισας. Όπως έγινε γνωστό χθες από την ΕΛΑΣ η καταδίωξη άρχισες όταν ελήφθη σήμα για ένα κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο που κινούνταν επί της ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Περνώντας τη Λάρισα, ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα. Μετά τη Λάρισα βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο και μπήκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, έχοντας από πίσω του περιπολικά που τον καταδίωκαν. Στη διάρκεια της καταδίωξης ο 20χρονος βρέθηκε στον οικισμό του Μοσχοχωρίου, όπου αφού προσέκρουσε σε τοίχο σπιτιού, βγήκε από το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας.

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη με έναν από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν σε αυτήν, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, να πυροβολεί κάποια στιγμή και να τραυματίζει θανάσιμα τον 20χρονο. Όπως αναφέρει το larissanet.gr και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία για το περιστατικό, ο οδηγός «εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά».

Μετά το συμβάν ο αστυνομικός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Κατά την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή, ο 20χρονος φέρεται να έχει βληθεί με μία βολή, καθώς η σφαίρα φαίνεται να έχει πύλη εισόδου από την αριστερή πλευρά κάτω από την μασχάλη και πύλη εξόδου από την δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς τα κάτω. Οι συνθήκες βολής θα αποσαφηνισθούν με την ιατροδικαστική εξέταση που αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα.

Οι καταδιώξεις που καταλήγουν σε θανάσιμους τραυματισμούς δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για την ΕΛΑΣ και το νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι