Έλληνες και Αμερικανοί μαζί… Άσκηση “Σιδηρά Ξυήλη-19”

Έλληνες και Αμερικανοί μαζί… Άσκηση “Σιδηρά Ξυήλη-19”

Την πλήρη ικανοποίησή τους από τα αποτελέσματα της συνεκπαίδευσης ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων του Στρατού Ξηράς εξέφρασαν ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και ο υποδιοικητής της Εθνοφυλακής του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ (Deputy Commanding General for Army National Guard) Τζο Τζάραρντ, οι οποίοι παρακολούθησαν την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) FTX/LIVEX «Σιδηρά Ξυήλη-19», που διεξήχθη στο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης Αγώνα σε Αστικό Περιβάλλον (ΕΠΚΕΑΑΠ), στο στρατόπεδο «Κορομηλά», στην Αργυρούπολη Κιλκίς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υποστράτηγος Τζο Τζάραρντ, ως εκπρόσωπος του διοικητή της αμερικανικής Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων στην Ευρώπη (USAREUR) τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι αμοιβαία επωφελής και για τους δύο συμμάχους ενώ ο αρχηγός ΓΕΣ στο χαιρετισμό του εξήρε τη σημασία των συνεκπαιδεύσεων για τη χώρα μας.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ, η άσκηση διεξήχθη από 18 έως 26 Νοεμβρίου, σχεδιάσθηκε και οργανώθηκε από την 71η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία (71η Α/Μ ΤΑΞ) και για πρώτη φορά συμμετείχαν τέσσερις εκπαιδευμένοι σκύλοι με τους συνοδούς τους (ΣΕΣ-Σ) της ταξιαρχίας.

Ειδικότερα στην άσκηση συμμετείχαν:

– Από ελληνικής πλευράς προσωπικό από την 1η Ταξιαρχία Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών (1η ΤΑΞ ΚΔ – ΑΛ «Ελ Αλαμέιν») καθώς και, προσωπικό και ιπτάμενα μέσα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ).

-Από αμερικανικής πλευράς τμήματα της Αμερικανικής Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων στην Ευρώπη (USAREUR) και συγκεκριμένα της 173ης ταξιαρχίας Πεζικού Μάχης (173rd Infantry Brigade Combat Team -IBCT-ABN), καθώς και προσωπικό και ιπτάμενα μέσα του 2ου Τάγματος του 17ου συντάγματος εναέριας αναγνώρισης (3-17 CAV – Cavalry Regiment), το οποίο έχει μετασταθμεύσει στη χώρα μας στο πλαίσιο της χειμερινής εκπαίδευσης χειριστών.

Τον αρχηγό ΓΕΣ συνόδευαν ο διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο διοικητής της 1ης μεραρχίας Πεζικού (Ι ΜΠ «Σμύρνη») υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης και ο διοικητής της 71 Αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ «Πόντος») ταξίαρχος Γεώργιος Μποσμαλής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version