ΕΜΥ: Ο καιρός από σήμερα μέχρι την Παρασκευή

ΕΜΥ: Ο καιρός από σήμερα μέχρι την Παρασκευή

H EMY προβλέπει αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα για σήμερα, με πρόσκαιρες νεφώσεις και λίγες βροχές τοπικά. Περισσότερη βροχή προβλέπει για την Κρήτη. Για αύριο προβλέπει περισσότερες νεφώσεις και βροχές, αλλά όχι έντονα φαινόμενα. Για την Τετάρτη αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα ορεινά, αλλά περισσότερη βροχή στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Την Πέμπτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός παντού και την Παρασκευή λίγες νεφώσεις με βροχές στα ορεινά.

Αναλυτικά, για σήμερα προβλέπονται στην Κρήτη τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 και στα υπόλοιπα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 2 με 3 Μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Υπόλοιπη χώρα

Στη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην Δυτική Στερεά και στην Δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 τοπικά 21 βαθμούς Κελσίου.

Στης Κυκλάδες προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην Κρήτη νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με αυξημένες νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, από το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από αργά το απόγευμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα στα δυτικά σταδιακά θα σταματήσουν.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα κεντρικά και νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Τετάρτη

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά.

Πρόγνωση για Πέμπτη

Σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 Μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Πρόγνωση για Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία από ανατολικές με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι