Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν κατά Ελλάδος μετά την έγκριση των F-16

Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν κατά Ελλάδος μετά την έγκριση των F-16

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε πάλι τις προκλητικές δηλώσεις απέναντι στην Ελλάδα, αμέσως μετά την επιστολή έγκρισης για την πώληση των F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος μετά την έγκριση των μαχητικών F-16 από την Τουρκία και κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τους υποψήφιους δημάρχους της Σμύρνης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, αναφέρθηκε εκτός των άλλων σε ζητήματα που αφορούν την ιστορία της γείτονος.

«Ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την εκδίωξη του εχθρού από τα εδάφη μας, ρίχνοντας τον στην θάλασσα στην Σμύρνη πριν 100 χρόνια» είπε και πρόσθεσε πως οι περιοχές του Μαρμαρά και του Αιγαίου που συμπεριλαμβάνεται και η Σμύρνη είναι τα εδάφη που φυτεύτηκαν οι πρώτοι σπόροι, τα πρώτα θεμέλια και τα πρώτα βήματα της χιλιόχρονης ύπαρξης τους.

Οι δηλώσεις Ερντογάν δεν απορρέουν μόνο από τις ικανοποίηση για την έγκριση των F-16 από τις ΗΠΑ αλλά αποτελούν και απάντηση στις επικρίσεις της τουρκικής αντιπολίτευσης η οποία υποστηρίζει πως η χώρα λαμβάνει από τις ΗΠΑ πολύ λιγότερα σε σχέση με την Ελλάδα καθώς τα F-35 αποτελούν σαφώς πιο εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη σε σχέση με τα F-16.

Άλλωστε η Τουρκία ήταν συμπαραγωγός χώρα των F-35 και είχε ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα πριν 15 περίπου χρόνια και αν είχε παραμείνει σε αυτό θα είχε τουλάχιστον 30 σκάφη. Όμως όπως τονίζει η αντιπολίτευση, τα δεδομένα άλλαξαν εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης Ερντογάν.

Πάντως σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η ικανοποίηση της Τουρκίας δεν σχετίζεται μόνο με την απόκτηση των 40 F-16 και τον εκσυγχρονισμό των άλλων 79 αφού η πολεμική αεροπορία της χώρας είχε τεράστιες ανάγκες σε ανταλλακτικά.

Ο Ερντογάν ενδεικτικά δήλωσε χθες πως για την συντήρηση και τις επισκευές που χρειάζονται τα F-16 θα αποδεσμευτούν πολλά ανταλλακτικά από τις ΗΠΑ αλλά και τον Καναδά.

Πηγή: newsit.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι