Εμβόλια: H Moderna ξεκινά δοκιμές σε παιδιά

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε ότι ξεκινά κλινικές δοκιμές του εμβολίου της κατά της Covid-19 σε χιλιάδες παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 11 ετών.

Η κλινική αυτή δοκιμή αφορά συνολικά 6.750 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Moderna, η οποία έχει αναπτύξει εμβόλιο κατά της Covid-19 για τους ενήλικους βασισμένο στην τεχνολογία του mRNA. Και η Pfizer έχει αρχίσει δοκιμές σε παιδιά, ενώ έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές σε εφήβους ηλικίας 12-15 ετών.

Μέχρις ότου ένα εμβόλιο πάρει έγκριση για χορήγηση σε ενηλίκους δεν επιτρέπεται να  δοκιμάζεται ή να χορηγείται σε παιδιά. Άπαξ όμως και εγκριθεί για ενηλίκους, επιτρέπεται και η εγγραφή παιδιών σε έρευνες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι