Ένα σπάνιο εξώφυλλο βιβλίου του Τεντεν βγαίνει σε δημοπρασία

Ένα σπάνιο εξώφυλλο βιβλίου του Τεντεν βγαίνει σε δημοπρασία

Σε δημοπρασία βγαίνει το εξώφυλλο με τον Τεντεν που είχε σχεδιάσει ο Ερζέ, και δημιουργήθηκε το 1936 για το βιβλίο Blue Lotus. Το σχέδιο αναπαριστά τον Τεντεν να έρχεται έντρομος αντιμέτωπος με έναν κόκκινο δράκο.

Εκτιμάται ότι η δημοπρασία θα σπάσει ρεκόρ με τιμή εκκίνησης τα 2 εκατομμύρια. Ο Τεντέν είναι ήρωας της ομώνυμης βελγικής γαλλόφωνης σειράς κόμικς του Hergé. Οι ιστορίες του άρχισαν να δημοσιεύονται στις 10 Ιανουαρίου του 1929 στο παιδικό ένθετο Le Petit Vingtième της εφημερίδας Le XXe Siècle και συνέχισε να εκδίδεται εκεί μέχρι τις 11 Μαΐου του 1930 Ο ήρωας της κωμικής σειρά κόμικ Τεντεν με τον σκύλο του Μιλού, υπήρξε εξαιρετικά δημοφιλής την δεκαετία του 30 και μέχρι το 1983. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα κόμικς παγκοσμίως, με περισσότερες από διακόσια εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ έχει μεταφραστεί σε 58 γλώσσες. Έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 24 τεύχη, το τελευταίο από τα οποία κυκλοφόρησε το 1983. Επίσης, έχουν γυριστεί τέσσερις ταινίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι