Ενδοοικογενειακή βία: 302 συλλήψεις την περασμένη εβδομάδα – Σε 146 γυναίκες θύματα το Panic Button

Κάρυστος: Γνωστή ηθοποιός συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία και απειλή σε βάρος του πρώην συντρόφου της

Στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας (1/7-7/7) οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα δέχτηκαν 924 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ενώ χορηγήθηκε η εφαρμογή του Panic Button σε 146 γυναίκες θύματα.

Οι αστυνομικοί συνολικά κλήθηκαν να διαχειριστούν 510 περιστατικά για τα οποία προχώρησαν σε 302 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 11 θύματα και 21 θύματα σε ιατροδικαστή ή νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι