Ενημέρωση υπουργείου Υγείας: Κανένας νεκρός, 10 νέα κρούσματα, 35 διασωληνωμένοι

Ενημέρωση υπουργείου Υγείας: Κανένας νεκρός, 10 νέα κρούσματα, 35 διασωληνωμένοι

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε περισσότερα από 3,671.000 κρούσματα κορωνοϊού που έχουν παγκοσμίως, αλλά και σε πάνω από 1.221.000 ασθενείς Covid-19 που ανέρρωσαν.

10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με 2.642 περιπτώσεις να καταγράφονται συνολικά στην Ελλάδα. Το 55,4% των ασθενών είναι άνδρες, ενώ 598 σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.317 ήδη γνωστό κρούσμα κορωνοϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως 35 διασωληνωμένοι παραμένουν με επιπλοκές σχετιζόμενες με τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία, με ενδιάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από αυτούς, 8 είναι γυναίκες, με το 97% του συνόλου να φέρει υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Ως σήμερα, 81 ασθενείς πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Κανένας νεκρός από τον κορωνοϊό

Τέλος, ο λοιμωξιολόγος δεν ανέφερε κανέναν καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά καταγράφονται 146 νέοι θάνατοι, με 39 γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Η ενδιάμεση ηλικία των θυμάτων του κορωνοϊού ήταν τα 75 έτη, ενώ 93,2% αυτών έφερε υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version