Ενώπιον του Εισαγγελέα η δήμαρχος Κέρκυρας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ενώπιον του Εισαγγελέα βρίσκονται αυτή την ώρα η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεταλληνός.

Σε λίγη ώρα θα είναι γνωστή και η απόφαση του Εισαγγελέως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Υδραίου και ο κ.Μεταλληνός χρησιμοποίησαν για την είσοδό τους την πίσω πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου και όχι την ίδια με τον Μητροπολίτη κ.Νεκτάριο, πιθανόν για να αποφύγουν δημοσιογράφους και αδιάκριτα βλέμματα.

Η δήμαρχος ΚέρκυραςΜερόπη Υδραίου σε σχετική δήλωση της υποστήριξε ότι προσήλθε στον ναό χωρίς να παραβιάσει τις θύρες και παρέμεινε εντός, τηρώντας όλες τις αποστάσεις για λίγα λεπτά, μόνο για την περιφορά ως εκπρόσωπος του δήμου και στη συνέχεια αποχώρησε. Η δήλωση της δημάρχου έρχεται μετά τον σάλο που προκλήθηκε λόγω της παρουσίας της σε εκκλησία του νησιού παρά τις εκκλήσεις της Πολιτείας για περιορισμό των μετακινήσεων στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού του κορωνοϊού.

Στη δήλωση της εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο προσήλθε στο ναό, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για λειτουργία αλλά για λιτάνευση και δέηση του πολιούχου του νησιού, Αγίου Σπυρίδωνος, «σε ανάμνηση του θαύματος της σωτηρίας του νησιού από την πανώλη το 1630 μ.χ».

«Ο Δήμος θέσπισε την τελετή λιτάνευσης του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος» ανέφερε, για να προσθέσει: «Η απόφαση ήταν η λιτάνευση να ακυρωθεί και να πραγματοποιηθεί περιφορά αυστηρά εντός του ναού και όχι γύρω από το ναό για να μην υπάρξει συνάθροιση πιστών».

Μάλιστα η δήμαρχος κάλεσε ξανά τους δημότες, να συνεχίσουν να πειθαρχούν στις αποφάσεις της πολιτείας και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι δεν χρειάζεται δικαιολογίες και πως ξέρει να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων της. Ωστόσο δεν διευκρίνισε εάν σκοπεύει να προσέλθει στον εισαγγελέα πριν την παρέλευση της αυτόφωτης διαδικασίας, κάτι που αναμένεται να πράξει, όπως μας είπε, ο υπεύθυνος πολιτιστκών δράσεων, Φώτης Σκούρτης που ήταν παρών στο λειτουργία.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι