Eνός κακού, μύρια έπονται – Έριξε και το χρηματιστήριο ο τουρκικός τσαμπουκάς με τη NAVTEX

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στις Φιλιππίνες

Χαράμι πήγαν όσα κερδίσαμε με τόσο σκληρή διαπραγμάτευση στην Ευρώπη, αφού έγιναν θρύψαλα για το χρηματιστήριο μισή ώρα αφ΄ότου οι Τούρκοι ανακοίνωσαν NAVTEX σε ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο Γενικός Δείκτης στο χρηματιστήριο έκλεισε στις 638,27 μονάδες χάνοντας 2,28%. Λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι, οι τραπεζικές μετοχές άρχισαν κι αυτές να εκδηλώνουν σημεία αρνητικά, γιατί αφ’ ενός σημειώθηκε ο απόπλους πολεμικών που συνοδεύουν το “ερευνητικό” τουρκικό σκάφος, αφ΄ετέρου αντέδρασε ο ελληνικός πολεμικός στόλος και ανακοινώθηκε ότι επιστρέφει εκτάκτως στην Ελλάδα ο υπουργός Άμυνας καθώς και η επιφυλακή/ανάκληση αδειών σε Έβρο και στόλο.

Ομως δεν είναι μόνον τα ελληνοτουρκικά. Οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται ακόμα την Ελλάδα. Τα κέρδη στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά την σύνοδο έφθασαν έως 1,57% στις 663 μονάδες. Και ενώ υπήρχε άνοδος, οι επενδυτές προτίμησαν να πάρουν τα κέρδη τους, δηλαδή ρευστοποίησαν –παρότι αντικειμενικά υπήρχε λόγος να μην ρευστοποιήσουν. Η  Ελλάδα εξασφάλισε κεφάλαια 31 δισ. ευρώ μέχρι το 2023. Προφανώς είδαν αμφίσημο το μήνυμα -πώς θα επενδυθούν αφ΄ενός, αλλά και πόσο θα ελέγχεται η χώρα για τις δαπάνες της από βόρειους και μη.

Μπήκαν στη μέση και τα ελληνοτουρκικά, οπότε ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version