Εντοπίσθηκαν τα συντρίμμια του διθέσιου αεροσκάφους

Εντοπίσθηκαν τα συντρίμμια του διθέσιου αεροσκάφους

Σε χαράδρα κοντά στη κορυφή του Μιτσικελίου, στα βορειοανατολικά των Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν σήμερα τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που η τύχη του αγνοοείτο από την Κυριακή και στο οποίο επέβαινε μόνον ο εκπαιδευόμενος χειριστής του, ένας νέος 32 ετών από το Ιράκ.

Συγκεκριμένα, ένα Canadair που συμμετείχε στην έρευνα εντόπισε το μεσημέρι ηλεκτρονικό σήμα από το μικρό αεροσκάφος και αμέσως σηκώθηκε ελικόπτερο Super Puma που πέταξε στην περιοχή και επιβεβαίωσε την πληροφορία. Το σημείο συντριβής του εκπαιδευτικού αεροπλάνου βρίσκεται στην κορυφογραμμή, πάνω από το Καβαλάρι του Ανατολικού Ζαγορίου αλλά και του Λιγγιάδες των Ιωαννίνων. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού.

Το αεροπλάνο ανήκε σε ιδιωτική σχολή πιλότων και ο Ιρακινός εκτελούσε την τελευταία εκπαιδευτική πτήση του, καθώς θα έπαιρνε πλέον δίπλωμα. Το τελευταίο στίγμα του ήταν στις 12:28, περίπου 7 μίλια Β.Α του αεροδρομίου Ιωαννίνων στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου. Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή. Επί τρεις ημέρες, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Αστυνομία και εθελοντές από την περιοχή, μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με χαμηλή νέφωση και βροχή, πραγματοποιούσαν έρευνες χωρίς αποτέλεσμα,μαζί και με  σχεδόν εκατό εθελοντές, εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι