ΕΟΦ: Το Insumed δεν έχει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώνει ότι μέσω διαδικτύου διαφημίζεται και διακινείται το προϊόν Insumed, που φέρεται να έχει θεραπευτικές ενδείξεις, χωρίς όμως να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος.

Οι καταναλωτές -αναφέρει ο ΕΟΦ- σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι “η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων”.

Το Insumed παρουσιάζεται ως «διπλό χτύπημα στον διαβήτη» που σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου και ομαλοποιεί την παραγωγή της ινσουλίνης και περιέχει μεταξύ άλλων κανέλα, ένα αγιουβερδικο βότανο, το γύμνεμα, ένα ινδικό και ασιατικό βότανο από το φυτό Λαγερστροιμία κ.α. Ομως η συσκευασία και η ονομασία δεν παραπέμπει σε συμπλήρωμα διατροφής αλλά σε φάρμακο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι