Επεισόδια με Ρομά στον Ασπρόπυργο – Ελαφρά τραυματίας πυροσβέστης από πέτρα

Ενέδρα θανάτου με έναν νεκρό στον Βύρωνα - Eμπλοκή της αλβανικής μαφίας "βλέπουν" οι Αρχές

Επεισόδια με τραυματισμό στον Ασπρόπυργο από διαμαρτυρία Ρομά για τον 17χρονο ομόφυλό τους που σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού στη Βοιωτία

Άλλο ένας βράδυ έντασης επικρατεί σε Ασπρόπυργο και Χαλάνδρι από ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για τον θάνατο 17χρονου από όπλο αστυνομικού στη Βοιωτία. Αυτή τη φορά τραυματίσθηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης. Τα επεισόδια ξέσπασαν στη συμβολή της λεωφόρου ΝΑΤΟ με την οδό Μεγαρίδος στον Ασπρόπυργο. Άτομα πέταξαν πέτρες προς το πυροσβεστικό όχημα που βρισκόταν στην περιοχή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του πυροσβέστη.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Χαλάνδρι όταν ομάδα ανδρών από τον καταυλισμό του Χαλανδρίου έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη Μεσογείων. Στην περιοχή προκλήθηκε αποπνικτική ατμόσφαιρα και στο σημείο μετέβη αστυνομική δύναμη και ΟΠΚΕ. Αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους Ρομά, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίζονται από την ημέρα του θανάτου του εφήβου, αλλά σήμερα οι Ρομά έχουν εξοργιστεί επειδή ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του. Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι ο έφηβος έσπρωξε ενστικτωδώς το προτεταμένο όπλο του και αυτό εκπυρσοκρότησε, καθώς δεν είχε ασφάλεια και αρνήθηκε ότι πάτησε τη σκανδάλη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι