Επεισόδια στην Πατησίων μετά το συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Επεισόδια στην Πατησίων μετά το συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων
Φοιτητές πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα, Θεσσαλονίκη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας, μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών άρχισε να σπάει τζαμαρίες από μαγαζιά και φανάρια, ενώ έβαλε και φωτιά σε κάδους στην Στουρνάρη, η οποία και παραμένει κλειστή λόγω των οδοφραγμάτων, που έχουν στηθεί, καθώς έμεινε κλειστή και η Πατησίων μπροστά από το Πολυτεχνείο.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στα Προπύλαια κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της επικράτειας, όπως στη Θεσσαλονίκη (από όπου η φωτογραφία), στον Βόλο, στην Ξάνθη, στο Ρέθυμνο, στην Κομοτηνή και στην Πάτρα με βασικό αίτημα «δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια εκπαίδευση».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι