Επιμένουν οι G7 για τους ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους προς Ρωσία

Είναι οι εκλογικές σκοπιμότητες στη Δύση που την ωθούν σε κλιμάκωση στην Ουκρανία; Όλγα Μαύρου
EPA/GIUSEPPE LAMI

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών της G7 με κοινή δήλωσή τους «καταδικάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις εξαγωγές του Ιράν και την προμήθεια ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία». Το Ιράν έχει διαψεύσει πάνω από τρεις φορές ότι εξήγαγε βαλλιστικούς.

«Το Ιράν πρέπει να σταματήσει αμέσως κάθε υποστήριξη στον παράνομο και αδικαιολόγητο πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και να σταματήσει τις μεταφορές βαλλιστικών πυραύλων, UAVs και σχετικής τεχνολογίας, που αποτελούν άμεση απειλή για τον ουκρανικό λαό καθώς και για την ευρωπαϊκή και διεθνή ασφάλεια ευρύτερα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ΥΠΕΞ των χωρών της G7. Την ομάδα των επτά αποτελούν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία. Η αρχή στο θέμα αυτό έγινε από τις ΗΠΑ, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε με βεβαιότητα ότι το Ιράν παρέδωσε ήδη πυραύλους και ότι αυτοί θα χρησιμοποιηθούν από τη Ρωσία τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, DW

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx