Επιπλέον αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν

Επιπλέον αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στον κατασκευαστικό τομέα του Ιράν και απαγόρευσε την πώληση τεσσάρων υλικών που χρησιμοποιούνται από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, ή εντός των ορίων του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας και του προγράμματος ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων της Τεχεράνης, γνωστοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προσέθεσε τον τομέα των κατασκευών στο Ιράν στη λίστα αυτών που υπόκεινται σε κυρώσεις διότι «ελέγχεται άμεσα ή έμμεσα από τους φρουρούς της Επανάστασης», ενώ τα τέσσερα υλικά που απαγορεύεται πλέον να πωλούνται στη χώρα «χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας, για στρατιωτικούς σκοπούς, ή στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version