Επίθεση ισραηλινού ντρόουν σκοτώνει φερόμενο στέλεχος της Χεζμπολάχ στην Συρία

Επίθεση ισραηλινού ντρόουν σκοτώνει φερόμενο στέλεχος της Χεζμπολάχ στην Συρία

Λιβανέζος πολίτης που φέρεται συνδεδεμένος με τη Χεζμπολάχ δολοφονήθηκε σε ισραηλινή επιδρομή στη πόλη Χαντέρ στη νότια Συρία.

Το Πρακτορείο Ειδήσεων της Συρίας (SANA) δήλωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ισραηλινό ντρόουν. Σύμφωνα με τοπικές πηγές, το πλήγμα στοχευσε τον Ιμάντ Ταγουίλ,  στη νότια είσοδο της πόλης κοντά στο Τελ αλ-Χαμρίγια.

Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Ταγουίλ συνδέεται με την “υποδομή της Χεζμπολάχ” στη συριακή επαρχία αλ-Κουνέιτρα. Οι πηγές ισχυρίστηκαν ότι το άτομο συμμετείχε επίσης στον προγραμματισμό επιθέσεων στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν.

Σε αντίθεση με αυτούς τους ισχυρισμούς, τοπικές πηγές ανέφεραν ότι ο Ταγουίλ ήταν ένας απλός πολίτης. Το άτομο δεν είχε προφανείς δεσμούς με καμία πολεμική δραστηριότητα, ούτε καν με το τοπικό παράρτημα Εθνικής Άμυνας (NDF).

Ο Ταγουίλ είναι ο δεύτερος άνθρωπος από την Χαντέρ, μια πόλη με Δρούζους κατοίκους, που σκοτώνει το Ισραήλ. Πέρυσι, ο Μασούρ Ζαϊντάν, κάτοικος της πόλης, σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στη νότια Δαμασκό. Σε αντίθεση με τον Ταγουίλ, ο Ζαϊντάν είχε γνωστούς δεσμούς με τη Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η Χεζμπολάχ δημιουργεί ένα δίκτυο στην περιοχή της  αλ-Κουνέιτρα σε συνεργασία με ντόπιους. Τώρα, το Ισραήλ προφανώς δρα εναντίον αυτού του υποτιθέμενου δικτύου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι