Επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη με γκαζάκια

Επιστρέφει στο Mega o Γιάννης Πρετεντέρης

Επίθεση με γκαζάκια δέχτηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης το σπίτι όπου μένει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης. Τα γκαζάκια τοποθετήθηκαν στη γκαραζόπορτα της πολυκατοικίας του δημοσιογράφου στο Ψυχικό, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές ζημιές.

Το συμβάν τοποθετείται χρονικά περίπου στις 04:15 το πρωί, ώρα κατά την οποία εικάζεται ότι οι δράστες τοποθέτησαν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μέχρι στιγμής η Αστυνομία, η ανάφλεξη του μηχανισμού δημιούργησε μαύρισμα στην πόρτα, αλλά και φθορές σε δύο παρκαρισμένα ΙΧ που βρίσκονταν κοντά στο σημείο. Ο δημοσιογράφος μίλησε στα τηλεοπτικά συνεργεία που έσπευσαν στο σπίτι του για να καλύψουν το συμβάν.

Δήλωσε ότι η έκρηξη δεν έγινε αντιληπτή στον ίδιο και ότι ενημερώθηκε για τα όσα συνέβησαν από την ΕΛΑΣ. Η Κρατική Ασφάλεια διεξάγει Προανάκριση, ώστε να διαλευκανθεί το συμβάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισυλλέχθηκαν τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και οδηγούνται στα εργαστήρια για ανάλυση. Ελπίδες δίνει για τον εντοπισμό των δραστών, το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν κάμερες ασφαλείας που πιθανότατα κατέγραψαν τις κινήσεις τους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη καταδίκασε την επίθεση, εκφράζοντας και τη θέση της κυβέρνησης. «Καταδικάζουμε την επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα στην οικία του Γιάννη Πρετεντέρη. Η ελευθερία του λόγου και ο πλουραλισμός είναι θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας. Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι επίθεση των εχθρών της Δημοκρατίας στις παραπάνω αρχές και θέτει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι», αναφέρει η δήλωσή της.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι