Επίθεση Τσίπρα στα Τίρανα: Βλέπουμε εξελίξεις για την ομογένεια που δεν μας ικανοποιούν

Επίθεση Τσίπρα στα Τίρανα: Βλέπουμε εξελίξεις για την ομογένεια που δεν μας ικανοποιούν

Σκληρή επίθεση στα Τίρανα εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της τετραμερούς συνάντησης στο Βουκουρέστι.  Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση Ράμα ότι αν δεν σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας τότε θα πληγεί η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας.

Στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης των τεσσάρων ηγετών, και χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας σχολίασε: «Μαθαίνω σήμερα πως υπάρχει μία αρνητική εξέλιξη για την ομογένεια στην Αλβανία. Αν ισχύει θα είναι πολύ αρνητική εξέλιξη. Συνεπώς είναι μία υπόθεση που δυστυχώς δεν μας δίνει την αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας που αντιμετωπίζει κρίσιμες προκλήσεις και πρέπει να ανταποκριθεί. Οι προϋποθέσεις να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση όμως αν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες που έχουμε, νομίζω ότι δεν υπάρχουν».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα να διαψευστεί, επειδή όπως είπε, «η βούληση όλων μας είναι το σύνολο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων να κάνει βήματα στην κατεύθυνση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική να γίνει μια πραγματικότητα». Σημείωσε ωστόσο, ότι «βλέπουμε καθεμιά χώρα ξεχωριστά» και ότι «πρέπει να ενθαρρύνουμε τα θετικά βήματα και πρέπει να είμαστε απαιτητικοί απέναντι σε αυτές τις χώρες που δεν είναι ακόμα έτοιμες να κάνουν τα βήματα αυτά».

Αφορμή για την παρέμβαση Τσίπρα ήταν οι πληροφορίες που έφθασαν στην Αθήνα και ανέφεραν ότι η Αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να δημεύσει την περιουσία των Ελλήνων στην Χειμάρρα, προχωρώντας μάλιστα στην δημοσίευση σχετικού ΦΕΚ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι