Επίτιμος αρχηγός ΕΛΑΣ: Με τα καύσιμα και τα τσιγάρα ασχολείται πια η Μαφία

Επίτιμος αρχηγός ΕΛΑΣ: Με τα καύσιμα και τα τσιγάρα ασχολείται πια η Μαφία

Ο Ιωάννης Ραχωβίτσας, επίτιμος αρχηγός ΕΛ.ΑΣ, μίλησε στην ΕΡΤ για τη διαχρονική απειλή που αποτελεί το οργανωμένο έγκλημα και έκρινε θετικές τις αλλαγές που έκανε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Οι συλλήψεις που έγιναν ήταν επιτυχία της Ασφάλειας Αττικής. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί. Είναι επαγγελματίες, εκμεταλλεύονται την επιστήμη, γιατί όπως ξέρετε τα άτομα της Greek Mafia πιάστηκαν από ένα αποτύπωμα. Κι από αυτό, έφτασαν να έχουν οκτώ άτομα», είπε στη συνέντευξή του αναφερόμενος στις δύο συλλήψεις και τις έξι ταυτοποιήσεις για την υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια το 2022, του Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του, Διονύση Μουζακίτη, στον Κορυδαλλό το περασμένο καλοκαίρι, για δύο εμπρηστικές επιθέσεις, αλλά και για μια απόπειρα δολοφονίας στην Πιερία.

Σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα, ο κ. Ραχωβίτσας τόνισε πως «κρατάει χρόνια αυτή η ιστορία με τους ανθρώπους, οι οποίοι στην αρχή είχανε τη “νύχτα”, στη συνέχεια κατάλαβαν ότι επειδή δεν πήγαινε καλά η νύχτα και λόγω κρίσης αλλά και γενικότερα κουλτούρας, στράφηκαν στα καύσιμα και στα τσιγάρα. Παλιά τα μπουζούκια δούλευαν κάθε βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί, ενώ πάνε αυτά. Οπότε στράφηκαν αλλού. Εκεί που είναι το κέρδος το μεγάλο».

Στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν γίνονταν τόσα χρόνια συλλήψεις και αν έπαιξαν ρόλο οι αλλαγές στην ηγεσία, απάντησε: «Σίγουρα οι αλλαγές που έκανε ο κύριος Χρυσοχοΐδης είναι προς το καλό της αστυνομίας. Είναι οφθαλμοφανές αυτό. Κι εγώ που προέρχομαι από το σώμα και έχω μηνύματα απ’ όλη την Ελλάδα, έκανε καλές αλλαγές μέχρι τώρα, απευθύνθηκε σε νέους αξιωματικούς- στρατηγούς, οι οποίοι έχουν να δείξουν πράγματα». Πρόσθεσε ωστόσο πως το θέμα είναι όμως ότι οι υποθέσεις αυτές δεν είναι ένα έγκλημα το οποίο έγινε σήμερα και πρέπει να τελειώσει αύριο. «Έχουν ουρά», είπε.

Αναφέρθηκε εν συνεχεία και σε θέματα δικαιοσύνης, επειδή κατά τη γνώμη του η αστυνομία προχωρεί μεν σε συλλήψεις, αλλά οι κακοποιοί “βρίσκουν” παραθυράκια και αποφυλακίζονται, υπονοώντας ότι οι νόμοι δεν είναι αρκετά αυστηροί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι