Επτά προσαγωγές για την κατάρρευση του νεοκλασικού – Για λίγη ώρα έζησε κάτω από τα συντρίμμια ο άτυχος αστυνομικός

Επτά προσαγωγές για την κατάρρευση του νεοκλασικού – Για λίγη ώρα έζησε κάτω από τα συντρίμμια ο άτυχος αστυνομικός

Σκοτώθηκε σήμερα το πρωί ένας αστυνομικός 31 ετών, που έκανε ευκαιριακά μεροκάματα σε οικοδομές για να συμπληρώσει το εισόδημά του. Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν με άλλους έξι ή εννέα εργάτες στο κτίριο που κατέρρευσε στον Πειραιά. Όταν αντελήφθη τον κίνδυνο πήδηξε προς ένα παρκαρισμένο φορτηγό στο δρόμο, όμως εκεί τον καταπλάκωσαν τα μπάζα. Για λίγο επικοινωνούσε με τους διασώστες, όμως η αποκομιδή ταν συντριμμιών πήρε πολλή ώρα. Ανασύρθηκε νεκρός.

Δεν γνωρίζουμε αν ο θάνατος ήταν ασφυκτικός ή αν ο άτυχος άνδρας είχε τραυματιστεί πολύ βαριά και υπέκυψε σε τραύμα του. Αυτό θα αποσαφηνιστεί από την εξέταση του ιατροδικαστή. Με την κατάρρευση τραυματίσθηκαν σχετικά ελαφρά και τρεις εργάτες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στο νεοκλασικό κτίριο, επί της οδού Νεωρίων, στην Ακτή Μουτσοπούλου, εργάζονταν εκείνη την ώρα εννέα εργάτες.

Έγιναν επτά προσαγωγές για το δυστύχημα. Πρόκειται για τον εργολάβο, για πέντε εργάτες και, άγνωστο για ποιο λόγο, για τον οδηγό του φορτηγού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσαγωγή του εργολάβου μετατράπηκε σε σύλληψη. Είναι πιθανόν οι εργάτες να επιχείρησαν να ρίξουν κάποιο τοίχο στο κτίριο και να “βρήκαν” σε κεντρική δοκό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει όλος  ο όροφος και να σκοτωθεί ο άτυχος αστυνομικός.

Ο δήμαρχος Πειραιά είπε ότι για τις εργασίες στο παλιό κτίριο είχε εκδοθεί άδεια ηλεκτρονικά «για μικρές εργασίες». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «κάτι πήγε στραβά και είχαμε την απώλεια ενός νέου ανθρώπου και τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο. Ο ιδιοκτήτης αναζητείται. Είναι βέβαιο ότι κάτι πήγε στραβά αλλά αυτό θα το δείξει η έρευνα».

Ο άτυχος άνδρας ήταν από τα Γρεβενά και είχε εισαχθεί το 2019 στην ΕΛΑΣ ως ειδικός φρουρός. Υπηρετούσε στο σώμα ΔΙ.ΑΣ. στην Αττική. Οικογενειακός φίλος είπε ότι επρόκειτο για πολύ φιλότιμο και εργατικό άτομο και πως, όταν κατέβηκε στην Αθήνα, έκανε πολλές δουλειές. Είχε δουλέψει και ως σερβιτόρος και ως διανομέας, αλλά είχε ατύχημα ως διανομέας με τη μοτοσικλέτα του και είχε σπάσει το πόδι του.

Η είδηση δημοσιεύεται παρά την απεργία των δημοσιογράφων, επειδή αφορά σε εργατικό δυστύχημα, αλλά και σε κατάρρευση επικίνδυνου κτιρίου. Στην Ελλάδα τα εργατικά δυστυχήματα έχουν αυξηθεί για πολλούς λόγους σε αδιανόητο βαθμό: από 49 νεκρούς το 2018 και 51 το 2019, φθάσαμε στους 106 νεκρούς το 2022 και στους 179 το 2023. Ο αριθμός αναμένεται να είναι υψηλός και φέτος αν δεν αλλάξει κάτι, καταγγέλλουν τα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι