Έρευνες για την απόπειρα φόνου του Στέφανου Χίου

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Στο ΚΑΤ νοσηλεύεται ο δημοσιογράφος και εκδότης Στέφανος Χίος, ο οποίος δέχτηκε δύο σφαίρες, στο λαιμό και τα πλευρά. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά ελεγχόμενη και μέχρι στιγμής ο ίδιος φέρεται να είπε ότι ο άνδρας που του επιτέθηκε φορούσε κουκούλα και δεν του είπε ούτε μια λέξη.

Την εξιχνίαση της απόπειρας δολοφονίας, που έγινε τα ξημερώματα έχει αναλάβει το τμήμα εγκλημάτων κατά της ζωής.

Η επίθεση υπενθυμίζεται ότι σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, έξω από το σπίτι του Χίου, στα Βριλήσσια.  Ενας άνδρας με μαύρα ρούχα τον πλησίασε από την πλευρά του οδηγού την ώρα που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του και τον πυροβόλησε. Μία σφαίρα τον τραυμάτισε στο λαιμό και μια άλλη στα πλευρά. Ενδέχεται ο δράστης να διέφυγε με το όχημα συνεργού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος αντέδρασε και αυτό του έσωσε τη ζωή. Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, φέρεται να άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του προς τον δράστη.  Τότε δύο βολίδες καρφώθηκαν στο όχημα και στην συνέχεια, το όπλο μπλόκαρε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι