Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα, μην ακούτε όσα λένε

Οι πανηγυρισμοί του Ροζάκη για την διακήρυξη των Αθηνών, Κωνσταντίνος Κόλμερ

Είπε ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν το βλέμμα στραμμένο στην Τουρκία και όχι μόνο όσοι ζουν στη χώρα, μίλησε για το Αιγαίο, για την εξοπλιστική βιομηχανία της χώρας, και για το Ισραήλ “που δεν έχει καταλάβει ακόμη τι εστί Τουρκία”.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας προς περιφερειάρχες του κόμματός του, είπε ότι «η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που περικλείεται από τα σύνορά τους» και ότι «η σφαίρα επιρροής και ευθύνης της Τουρκίας όσο και του έθνους μας είναι πολύ πιο ευρεία, διότι τα μάτια και οι καρδιές δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε μια αχανή γεωγραφία από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από το κέντρο της Ασίας μέχρι το νότο και την ανατολή, από το βορρά μέχρι τα βάθη της Αφρικής, είναι στραμμένα προς εμάς».

Μια ημέρα νωρίτερα, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 97 χρόνια από τη σύσταση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ΜΙΤ, είπε «μην ακούτε τι ισχυρίζονται μερικοί μερικοί, η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει, θα προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα από το Αιγαίο μέχρι την ανατολική Μεσόγειο. Υπερασπιζόμαστε θαρραλέα τα συμφέροντα του έθνους μας με τα σωστά βήματα την κατάλληλη στιγμή, τόσο σε διπλωματικό, όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο», είπε.

«Η υποστήριξή μας προς τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, με την οποία έχουμε πανάρχαιους δεσμούς, είναι ένα από αυτά τα βήματα», Εν συνεχεία μίλησε «για τον ηρωισμό της ΜΙΤ, που ενίσχυσε την θέση της Τουρκίας και τη δύναμη της επιρροής της στην παγκόσμια σκακιέρα. Σχεδόν όλοι αποδέχονται το γεγονός ότι η Τουρκία ενισχύει μέρα με τη μέρα τη θέση της ως δύναμη επιρροής και ως παίκτης στην παγκόσμια σκακιέρα», είπε, αναφερόμενος και στην πρόοδο της εξοπλιστικής βιομηχανίας.

Αφου αναφέρθηκε στο μικρά drone που ανέπτυξαν και στο Anka 3, το μη επανδρωμένο πολεμικό αεροσκάφος, «που πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση», αναφέρθηκε στο Ισραήλ: «Οι επιτυχημένες τελευταίες επιχειρήσεις της ΜΙΤ, που αποκάλυψαν ισραηλινό δίκτυο κατασκοπείας στην Τουρκία, ήταν απάντηση στις απειλές του Ισραήλ. Αυτό εξέπληξε πολύ το Ισραήλ. Περιμένετε και θα δείτε… Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Θα τη μάθετε την Τουρκία. Ακόμα δεν την έχετε μάθει, αλλά είστε καταδικασμένοι να τη μάθετε», προειδοποίησε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Είπε επίσης αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση, ότι  «κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, τα βρώμικα σενάρια και οι ύπουλες παγίδες τίθενται σε εφαρμογή. Δυστυχώς, υπάρχουν πάντα άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να λειτουργήσουν ως κομπάρσοι τους».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι