Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Πέμπτη 24-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές και μεσημβρινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον γεγονότα ή εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ συναντήθηκε στιγμιαία με τον Ερντογάν, με τον οποίο απλώς αντάλλαξαν χειραψία και πολύ λίγα λόγια – Ο Ουκρανός πρέσβης στην Αθήνα δήλωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να κλείσει τα λιμάνια της στα ρωσικά εμπορικά πλοία και να σταματήσει να συνεργάζεται με ρωσικές εταιρείες» – ΣΥΡΙΖΑ προς Μητσοτάκη: «Συμφωνεί με τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη περί “ανατροπής” Πούτιν μέσω κυρώσεων;» – Ο Βαρβιτσιώτης ανασκεύασε εν συνεχεία.
  • Μακρόν: Τουρκία και Γαλλία σχεδιάζουν από κοινού ανθρωπιστική πρωτοβουλία για τη Μαριούπολη.
  • Υπογράφηκαν σήμερα οι τελικές συμβάσεις για τις Belharra και για έξι επιπλέον Rafale που θα συμπληρώσουν τη 332 Μοίρα «Γεράκι» – Έρχεται και άλλη φρεγάτα ως συνοδός του “Σαρλ ντε Γκολ”, για τον ελλιμενισμό του οποίου έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά.
  • Πανδημία:Κυριαρχεί η Όμικρον 2 – Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ καταγράφηκαν το τελευταίο 23ωρο 42 θάνατοι, 22.107 νέα κρούσματα και 412 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία (32 λιγότερες από χθες). Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 344 (6 περισσότεροι από χθες) – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία όπου θα γίνονται αύριο, Παρασκευή, δωρεάν τεστ.

Διεθνή

  • Στο τελευταίο προσχέδιο κειμένου της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ φέρεται πως γίνεται αναφορά σε εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας – Ο Μπάιντεν, που μετέχει στην ευρωπαϊκή Σύνοδο, δήλωσε ότι «αν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα η Ρωσια, οι ΗΠΑ θα απαντήσουν ανάλογα»
  • Οι Financial Times προαναγγέλλουν συμφωνία για εισαγωγή υγροποιημένου αμερικανικού φυσικού αερίου στην ΕΕ ώστε να μειώσει /μέσα στο 2022 κατά 2/3 «την εξάρτησή της από την Ρωσία».
  • Η Πολωνία απέλασε 45 Ρώσους διπλωμάτες – Η Βουλγαρία, που προ 20ημέρου είχε απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες ως κατασκόπους, ανακάλεσε τον πρέσβη της από τη Μόσχα μετά από δηλώσεις της Ρωσίδας πρέσβειρας στη Σόφια. Η Ρωσίδα είπε ότι ο βουλγαρικός λαός τρέφει αισθήματα φιλίας για το ρωσικό λαό και έχει αντιΝΑΤΟϊκά αισθήματα. «Είναι ανεπίτρεπτο ένας ξένος πρεσβευτής να μιλά εξ ονόματος του βουλγαρικού λαού εναντίον της βουλγαρικής κυβέρνησης», είπε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.
  • Ο Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάσκεψη του ΝΑΤΟ ότι τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν πρέπει να εκληφθούν ως απειλή προς τη Ρωσία, αλλά να θεωρηθούν αποτρεπτικά – Επίσης σημείωσε ότι στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, υπάρχει μεγάλη απόκλιση ως προς την Κριμαία και εν γένει τα “εδαφικά ζητήματα”
  • Οικογένεια Γάλλων, μονίμων κατοίκων του Μοντρέ Ελβετίας, σκοτώθηκε πέφτοντας από τον 7ο όροφο, όταν χτύπησαν την πόρτα τους αστυνομικοί για να ερευνήσουν αν το παιδί τους έκανε όντως μαθήματα κατ΄οίκον Σκοτώθηκαν ο 40χρονος πατέρας (εργαζόταν διαδικτυακά), η 40χρονη οδοντίατρος σύζυγός του, η οφθαλμίατρος δίδυμη αδελφή της, και η 8χρονη κόρη του ζεύγους, ενώ χαροπαλεύει ο 15χρονος γιος. Άγνωστα τα αίτια μέχρι στιγμής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι