Έβρος: Δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ για «πυροβολισμούς κατά μεταναστών»

Διαψεύδει η Αθήνα τουρκικά δημοσιεύματα για «πυροβολισμούς μεταναστών»

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ στα σύνορα κοντά στην Αδριανούπολη, όταν προσπάθησε να εισέλθει στην Ελλάδα ομάδα Αφγανών μεταναστών και ένας από αυτούς τραυματίσθηκε βαριά και υπέκυψε κατά την διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Η Αθήνα διαψεύδει το συμβάν και αναφέρει ότι ουδέποτε υπήρξε περιστατικό με πυροβολισμούς στον Έβρο. «Μυθεύματα που στερούνται σοβαρότητας» χαρακτηρίζουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο newsit.gr τα τουρκικά δημοσιεύματα περί πυροβολισμών στα σύνορα της Αδριανούπολης.

Το CNN Turk επιμένει ότι το επεισόδιο συνέβη στο χωριό Αλίμπεϊ και ότι εκτός από τον νεκρό Αφγανό, υπάρχουν και άλλοι επτά τραυματίες. Ο θανάσιμα τραυματισμένος άνδρας υπέκυψε στο νοσοκομείο του Uzunkopru Αδριανούπολης. Το tweet του τουρκικού CNN αναφέρει: «Ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών στα σύνορα: ένας νεκρός»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι