Εξαρθρώθηκε κύκλωμα αλλοδαπών διακινητών μετά τους 52 της Εύβοιας

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα προχώρησε το Λιμενικό Σώμα, μετά τον εντοπισμό 52 μεταναστών και προσφύγων σε απομακρυσμένη παραλία στις νοτιοανατολικές ακτές της Εύβοιας.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Άνδρου εντόπισαν σκάφος με κυβερνήτη 36χρονο αλλοδαπό  ο οποίος με μεγάλο σκάφος μετέφερε παράνομα 52 αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα. Λιμενικοί της Χαλκίδας εμτ’οπισαν παράλληλα δύο αυτοκινητα που το ένα ήταν τρόπον τινά η εμπροσθοφυλακή και το άλλο θα διακινούσε λίγους-λίγους κατά στάδια στην Αθήνα. Το δεύτερο όχημα το οδηγουσε Έλληνας.

Συνελήφθησαν ο αλλοδαπός κάτοχος του σκάφους, ο αλλοδαπός οδηγός του ΙΧ και ο Έλληνας οδηγός του δεύτερου οχήματος. Συνελήφθησαν επισης και δύο αλλοδαποί που επέβαιναν στα οχήματα. Τέλος συνεληφθη σε κατάστημα που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας άλλος ένας αλλοδαπός, 47 ετών, που φέρεται να είναι και κεντρικό πρόσωπο στο κύκλωμα. Στο σπίτι του τελευταίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε πλαστά διαβατήρια και τέσσερα δελτία ταυτότητας που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, ενώ σε σωματική έρευνα εντοπίστηκαν ένα διαβατήριο άλλου προσώπου καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων από την επεξεργασία και την σε βάθος ανάλυση όλων των στοιχείων, διερευνά την εμπλοκή και άλλων μελών του κυκλώματος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι