Έχουμε τεράστιο κύμα Τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο, λέει ο Καιρίδης

Έχουμε τεράστιο κύμα Τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο, λέει ο Καιρίδης

«Τα ζητήματα ασφαλείας απασχολούν τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, όπως είναι το Λιμενικό και οι Μυστικές Υπηρεσίες. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πυρκαγιών στην πατρίδα μας προκαλείται από αμέλεια. Να το έχουμε αυτό υπόψιν όταν πάμε να κάψουν ξερόχορτα με αέρα και ξηρασία», υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, αναφερόμενος στον Τούρκο εμπρηστή που είχε ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Καιρίδης τόνισε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ένας Τούρκος που εισήλθε στη χώρα παράνομα, από τις 4 Απριλίου του τρέχοντος έτους. «Έχουμε τεράστιο κύμα Τούρκων πολιτών αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη. Το 2023 πάνω από 200.000 ήρθαν μόνο στη Γερμανία, στις ΗΠΑ 50.000 διέβησαν το Ρίο Γκράντε και έφτασαν στο Τέξας», ανέφερε για να συμπληρώσει:

«Ο συγκεκριμένος, ο οποίος δηλώνει γκιουλενιστής, με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα συνελήφθη, κρατήθηκε και αμέσως μεταφέρθηκε στην κλειστή ελεγχόμενη δομή του Φυλακείου Ορεστιάδας, όπου και ταυτοποιήθηκε. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχει πάρει άσυλο. Μέχρι να εξεταστεί το αίτημά του, σύμφωνα με τον Διεθνή Νόμο, έχει δικαίωμα μετά από 25 μέρες να φύγει δηλώνοντας κατοικία και κλείνοντας ραντεβού για συνέντευξη τον Ιούνιο».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση ενοχοποίησής του, τότε θα φυλακισθεί και αφού εκτίσει την ποινή του, θα απελαθεί με βάση τον νέο ποινικό κώδικα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι