VIDEO

Φυλάνε τα νεκροταφεία επειδή ναρκέμποροι αναμιγνύουν ως ενισχυτικό των ναρκωτικών, αλεσμένα ανθρώπινα οστά

Φυλάνε τα νεκροταφεία επειδή ναρκέμποροι αναμιγνύουν ως ενισχυτικό των ναρκωτικών, αλεσμένα ανθρώπινα οστά

Πριν από τρεις μήνες άρχισε να δημιουργείται ντόρος για ένα νέο ναρκωτικό που παρασκευάζουν εδώ και τρία χρόνια στην Αφρική και που οι ναρκέμποροι για να ενισχύσουν την δράση του, προσθέτουν στα συστατικά του και αλεσμένα οστά. Χθες ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να σταματήσει η χρήση του Kush, τα συστατικά του οποίου είναι εφιαλτικά.

Στη Σιέρα Λεόνε πλέουν φρουρούν τα νεκροταφεία, επειδή οι ναρκέμποροι ξεθάβουν νεκρούς. Σήμερα η υπουργός υγείας της Σιέρα Λεόνε παρακάλεσε ειδικά τους νέους να πάψουν να κάνουν χρήση του ναρκωτικού αυτού που λέγεται kush, καθώς όπως αναφέρει το BBC, έχουν αυξηθεί κατά 4.000% οι εισαγωγές σε ψυχιατρικά νοσοκομεία από “παρενέργειες” του ναρκωτικού. Παράλληλα πεθαίνουν περίπου 50 χρήστες το μήνα. Οι περισσότεροι νεκροί είναι κάτω των 25 ετών και πεθαίνουν από ξαφνική οργανική ανεπάρκεια.

O δήμαρχος της πρωτεύουσας Φρίταουν διαμαρτυρήθηκε ότι δυσκολεύεται να βρει άτομα να φρουρούν τα νεκροταφεία τη νύχτα και ζήτησε ενισχύσεις από το στρατό. Eδώ και μήνες πάντως οι πολίτες έφτιαξαν δικές τους “πολιτοφυλακές” και φυλάνε τους τάφους των συγγενών τους. Η οργάνωσή τους λέγεται “Φίλοι των Νεκρών”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι