Φωτιά στη Σαρωνίδα – Μήνυμα 112 για το Μαύρο Λιθάρι

Οριοθετήθηκε φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Κορωπί

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου, προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Γλυφάδα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή Σαρωνίδα Αττικής. Αν βρίσκεστε στις περιοχή Μαύρο Λιθάρι, απομακρυνθείτε προς Γλυφάδα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών». Προηγουμένως είχε σταλεί  μήνυμα προς τους κατοίκους της Σαρωνίδας «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή Σαρωνίδα Αττικής. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά σε σπίτια και στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση 29 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ γίνονται και ρίψεις νερού από ένα ελικόπτερο. Από το πρωί έχουν εκδηλωθεί φωτιές στην Κερατέα, στην Σαρωνίδα, στην Αργολίδα, στην Αρκαδία και αλλού, καθώς οι ισχυροί άνεμοι ενισχύουν τις φλόγες και παράλληλα εμποδίζουν τον ανεφοδιασμό και την πτήση των εναέριων μέσων κατάσβεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx