Φόβοι για αγνοούμενους στην Καρδίτσα

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό οδηγού στο Μουζάκι Καρδίτσας, που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά λόγω της κακοκαιρίας Ιανός.

Ο οδηγός φέρεται να αγνόησε τις συστάσεις των αστυνομικών να μην μετακινηθεί κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου είτε επειδή υποτίμησε τον κίνδυνο είτε επειδή αντιμετώπιζε κάτι έκτακτο. Πήρε το δρόμο αυτόν και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού που είχαν ήδη καταστρέψει το οδόστρωμα στο ύψος της εισόδου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Ο οδηγός αγνοείται και γίνονται προσπάθειες για την ανεύρεσή του, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες αν στο όχημα υπήρχαν συνεπιβάτες και αν οι αγνοούμενοι είναι περισσότεροι του ενός.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ υπάρχει και δεύτερος αγνοούμενος, άγνωστο από ποια περιοχή.

Στην Καρδίτσα κατέρρευσε επισης η γέφυρα «Μπαλάνου», στο Μουζάκι, που είχε οικοδομηθεί το 1950. Χωρίς αυτήν αποκόπτονται πάνω από τρία χωριά από το δήμο Μουζακίου.

Και αλλού

Φόβοι για αγνοούμενους υπάρχουν σε όλες τις περιοχές όπου παρατηρήθηκαν ακραία φαινόμενα, όπως σε χωριά της Μαγνησίας, αλλά και σε χωριά έξω από τη Λαμία, όπως και στα Επτάνησα. Εκτός από τους Έλληνες, υπάρχει αγωνία και για μοναχικούς τουρίστες, που ίσως υποτίμησαν ή δεν γνώριζαν την επικείμενη κακοκαιρία.

Τετραμελής οικογένεια στο Βόλο διασώθηκε την τελευταία στιγμή από την Πυροσβεστική, καθώς το αμάξι τους παρασυρόταν και είχαν εγκλωβιστεί.  Επίσης είναι ακόμα σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης στον Αλμυρό Βόλου τριών εργαζομένων ανδρών που εδώ και ώρες κρατιώνται από τα κλαριά ενός δέντρου και δεν μπόρεσε να τους πλησιάσει ούτε καν το ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι