Γαλλία: Πάνω από δύο νεκροί αστυνομικοί σε επίθεση με στόχο την απόδραση κρατουμένου

Γαλλία: Πάνω από δύο νεκροί αστυνομικοί σε επίθεση με στόχο την απόδραση κρατουμένου

Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικού οχήματος, που μετέφερε κρατούμενο, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον δύο αστυνομικών σήμερα το μεσημέρι στη Γαλλία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κρατούμενος δραπέτευσε ενώ γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι και άλλοι αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί -κάποια φέρουν βαριά τραύματα.

Ο ένας από τους νεκρους αστυνομικούς ήταν 52 ετών και ο άλλος 34. Ο πρώτος είχε δύο παιδιά και ο δεύτερος αφήνει πίσω την έγκυο σύζυγό του.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ομάδα ατόμων που επέβαινε σε δύο αυτοκίνητα, τη στιγμή που το αστυνομικό όχημα ήταν σταματημένο σε σταθμό διοδίων μεταξύ των πόλεων Ρουέν και Εβρέ. Ένα από αυτά τα οχήματα βρέθηκε λίγο μετά τα γεγονότα καμένο.

Ο κρατούμενος Μοχάμεντ Α. είναι αλλοδαπός, ηλικίας 30 ετών και είχε το παρατσούκλι «The Fly». Μετήγετο για να παραστεί σε δικαστήριο,. Είχε καταδικαστεί για κλοπές και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ θεωρείται “αρχινονός” σε κύκλωμα ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία ένας από τους δράστες τραυματίσθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με τους ενστόλους που είχαν αναλάβει την μεταγωγή.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έγραψε στην πλατφόρμα Χ ότι η επίθεση «είναι ένα σοκ για όλους μας. Γίνονται τα πάντα για να βρεθούν οι δράστες αυτού του εγκλήματος ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη στο όνομα του γαλλικού λαού. Θα είμαστε αμείλικτοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Le Parisien

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι