Γαλλία: Συνέλαβαν γκουρού αίρεσης και 41 “πιστούς” που εκπόρνευαν “πιστές”

Γαλλία: Συνέλαβαν γκουρού αίρεσης και 41 “πιστούς” που εκπόρνευαν “πιστές”
epa10785325 Yoga enthusiasts with glasses of wine perform yoga amid immersive art during an Immersive Brew Yoga at the Van Gogh Alive exhibition in Bangkok, Thailand, 05 August 2023. Thai and foreign Yoga enthusiasts take part in the immersive art and wine yoga exercise, a combination of the joy of drinking wine with traditional yoga poses while participants balancing a glass of wine on their bodies as well as sipping and toasting the alcoholic beverage during a workout at the Van Gogh Alive Bangkok, a digital art exhibition featuring the works of the 19th century Dutch Post-Impressionist painter Vincent Van Gogh. EPA/RUNGROJ YONGRIT ATTENTION: This Image is part of a PHOTO SET

Ρουμάνος γκουρού με πρόσχημα την “τάντρα γιόγκα” έπειθε πιστές να εκδίδονται

Συνολικά 41 άτομα συνελήφθησαν σήμερα στη Γαλλία, ως ύποπτα για τη διασύνδεσή τους με διεθνή αίρεση που κατηγορείται για πολλά έκτροπα υπό το πρόσχημα της εξάσκησης της γιόγκα, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή και προσκείμενη στην έρευνα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται ο Γκρεγκόριαν Μπιβολάρου, 71 ετών, ο Ρουμάνος γκουρού και ιδρυτής αυτού του αμφιλεγόμενου διεθνούς κινήματος γιόγκα, διευκρίνισε η προσκείμενη πηγή στην έρευνα προσθέτοντας ότι συνελήφθησαν και άλλα φερόμενα ως “σημαντικά στελέχη” της αίρεσης στη Γαλλία.

Οι συλλήψεις αυτές, που αποκάλυψε η εφημερίδα Libération, έγιναν στην περιοχή του Παρισιού και στη νοτιοδυτική Γαλλία. Σχεδόν 175 αστυνομικοί μετείχαν στη μεγάλη αυτή επιχείρηση, που συντονίζεται από το Κεντρικό Γραφείο για την καταστολή της βίας κατά προσώπων.

Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων, απελευθερώθηκαν 26 γυναίκες που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του κινήματος. Το Κίνημα για την πνευματική ολοκλήρωση προς το απόλυτο (Misa), όπως ονομάζεται, έχει πολλές σχολές γιόγκα και “υποκαταστήματα”.

“Είναι δύσκολο να αναφερθεί ο αριθμός των οπαδών” αλλά “είναι αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι”, δήλωσε η ίδια πηγή. Η γαλλική δικαιοσύνη άρχισε προκαταρκτική εξέταση τον Ιούλιο του 2023, για κατάχρηση αδύναμου ατόμου, αρπαγή ατόμου, βιασμούς και εμπορία ανθρώπων.

Στα τέλη Ιουλίου του 2022 η Διυπουργική Αποστολή Επαγρύπνησης και Καταπολέμησης των Σεχταριστικών Εκτροπών είχε στείλει αναφορά στη δικαιοσύνη μετά την ενημέρωσή της από τον Σύνδεσμο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για 12 καταγγελίες από μέλη του κινήματος Misa, διευκρίνισε δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, «το κίνημα Misa, που έγινε Atman κατά την επέκτασή του εκτός Ρουμανίας, δίδασκε γιόγκα, με στόχο να πείθει τα θύματα να δεχθούν σεξουαλικές σχέσεις μέσω τεχνικών διανοητικής χειραγώγησης που αποσκοπούσαν στην κατάργηση κάθε έννοιας συναίνεσης. Προέτρεπε τις γυναίκες θύματα να δέχονται σεξουαλικές σχέσεις με τον αρχηγό της οργάνωσης και/ή “να επιδίδονται σε πορνογραφικές πρακτικές επί χρήμασι στη Γαλλία και στο εξωτερικό».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι