Γάλλοι επιστήμονες για κορονοϊό: Πιθανώς σημάδι μόλυνσης οι δερματολογικές παθήσεις

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Γάλλοι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι η νόσος COVID-19 ενδέχεται να προκαλεί δερματολογικά συμπτώματα όπως εξανθήματα, κόκκινα σημάδια στο δέρμα και παθήσεις παρόμοιες με εκείνες από κρυοπαγήματα.

Ορισμένες δερματολογικές παθήσεις ενδέχεται να αποτελούν πιθανό σημάδι μόλυνσης από κορονοϊό, όπως εξανθήματα, κόκκινα σημάδια στο δέρμα και παθήσεις παρόμοιες με εκείνες από κρυοπαγήματα, σύμφωνα με τη Γαλλική Εθνική Ένωση Δερματολόγων – Αφροδισιολόγων (SNDV).

Κατά τους Γάλλους επιστήμονες, πολλοί ασθενείς με COVID-19, ακόμη και χωρίς αναπνευστικά συμπτώματα, εμφάνισαν δερματολογικές παθήσεις.

«Η ανάλυση των πολλών περιπτώσεων που αναφέρθηκαν στο SNDV δείχνει ότι αυτές οι εκδηλώσεις μπορούν να συσχετιστούν με τον νέο κορονοϊό. Ενημερώνουμε το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας προκειμένου να εντοπίσουμε αυτούς τους δυνητικά μεταδοτικούς ασθενείς το συντομότερο δυνατό», σημειώνεται σε μεταφρασμένη ανακοίνωση του οργανισμού στις 6 Απριλίου, σύμφωνα με τη New York Post.

Αυτή η τελευταία εξέλιξη έρχεται μετά την ερώτηση που υποβλήθηκε στον Γάλλο Γενικό Διευθυντή Υγείας Ζερόμ Σαλομόν την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με το εάν τα δερματολογικά ζητήματα θα μπορούσαν να αποτελούν συμπτώματα του COVID-19. Τότε, σημείωσε ότι δεν γνώριζε να υπάρχει τέτοια σύνδεση, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Αργότερα ανέφερε ότι δεν είναι όλα γνωστά για τη νόσο COVID-19, καθώς και ότι οι επιστήμονες μαθαίνουν νέα πράγματα για τον κορονοϊό κάθε μέρα.

Άλλα συμπτώματα κορονοϊού

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) αναφέρουν στον ιστότοπό τους ότι ο πυρετός, ο βήχας και η δύσπνοια είναι συμπτώματα κορονοϊού, τα οποία μπορεί να εμφανιστούν δύο έως 14 ημέρες μετά την έκθεση στον ιό.

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή και τον επίμονο πόνο ή πίεση στο στήθος.

Κορονοϊός: Τα δύο συμπτώματα – κλειδιά για τη διάγνωση

Ωστόσο, μπορούν να παρατηρηθούν και μεμονωμένα συμπτώματα σύμφωνα με το CDC που καλεί να συμβουλεύεται κανείς τον γιατρό του για τυχόν άλλα σοβαρά συμπτώματα.

Υπάρχουν επίσης κάποιες ενδείξεις πως η απώλεια της αίσθησης της όσφρησης και της γεύσης είναι πιθανοί δείκτες μιας ήπιας λοίμωξης COVID-19.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times προ δύο εβδομάδων, ένα μικρό υποσύνολο ασθενών με κορονοϊό παρουσίασε εγκεφαλοπάθεια.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι