Γενικεύονται οι αντιδράσεις για τον διορισμό της Παγουτέλη – Δήλωση Γ. Μαντζουράνη

Γενικεύονται οι αντιδράσεις για τον διορισμό της Παγουτέλη – Σκληρή δήλωση Μαντζουράνη

Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί ο διορισμός της δικαστικού Μαριάνθης Παγουτέλη στην θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Έπειτα από την ανακοίνωση του ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο) στην οποία αναφέρονταν ότι η κ. Παγουτέλη «δικαιολογούσε αντισημιτικές απόψεις», ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης για τον ζήτημα κατέθεσε και η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη. H κ. Κεφαλογιάννη διερωτάται «πως διασφαλίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα συνεχίζει απρόσκοπτα να διαφυλάττει και να προστατεύει τις αξίες της Δημοκρατίας, απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό».

Την ίδια στιγμή, σκληρή είναι η αντίδραση και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τον Γιάννη Μαντζουράνη να επιτίθεται με σφοδρότατα στην κυβέρνηση για την επιλογή της. Με μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση, ο δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δεν αναφέρεται καν ονομαστικά στη νέα αντιπρόεδρο αλλά την αποκαλεί σκέτο «κυρία» και «εβραιοφάγο».

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Παγουτέλη, στη δίκη του δηλωμένου αντισημίτη και φασίστα Κώστα Πλεύρη για το αντισημιτικό του βιβλίο “Εβραίοι: Όλη η αλήθεια” ζητούσε από μάρτυρες να αποκηρύξουν το Ταλμούδ, ενώ είχε προχωρήσει και σε αναρτήσεις σε blog που φέρονταν ως διαχειρίστρια του τύπου: «Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ». Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις  αργότερα κατέβηκαν από το blog.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Μαντζουράνη: «Η “κυρία” που στη δίκη του νεοφασίστα Κ. Πλεύρη για αντισημιτικό βιβλίο του ζητούσε από μάρτυρες να αποκηρύξουν το Ταλμούδ. Που ψήφισε υπέρ της αθώωσης του συγγραφέα, καταθέτοντας σκεπτικό 32 σελίδων. Που δηλητηρίασε τα social media με απόψεις όπως: “Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ”. Αυτή η εβραιοφάγος “κυρία” προήχθη σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Η ελληνική Δικαιοσύνη σύρεται από το καθεστώς Μητσοτάκη στη λάσπη τον αντισημιτισμού και του ναζισμού. Διασύρεται διεθνώς, όπως δείχνει η οργισμένη ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Αναρωτιέμαι μαζί με όλους τους δημοκρατικούς νομικούς και πολίτες: Ως πότε η πλειοψηφία των τίμιων δικαστών θα ανέχεται αυτή την κατάπτωση;».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι