VIDEO

Γεωργία: Νόμος για αντεθνική χρηματοδότηση από εξωτερικό – Βουλευτής πέταξε μπουκάλι σε κυβερνητικό!

Γεωργία: Νόμος για αντεθνική χρηματοδότηση από εξωτερικό – Βουλευτής πέταξε μπουκάλι σε κυβερνητικό!

Μια βουλευτής της αντιπολίτευσης χτύπησε με μπουκάλι νερού κυβερνητικό βουλευτή, κατά τη συζήτηση ενός νομοσχεδίου που επιδιώκει να ελέγξει τη δράση οργανώσεων που χρηματοδοτούνται σε ποσοστό υψηλότερο από 20% από το εξωτερικό.

Η κυβέρνηση θεωρεί το μέτρο απαραίτητο για να είναι γνωστή η ταυτότητα κάθε οργάνωσης και να υπάρχει διαφάνεια στο ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, αν αυτά είναι εθνικά ή αν υπαγορεύεται η δράση της από ξένα συμφέροντα. Η αντιπολίτευση διοργανώνει διαδηλώσεις θεωρώντας το νομοσχέδιο αντιδημοκρατικό και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “είναι μαριονέτα του Πούτιν”. Παρόμοιος νόμος πέρασε προ ημερών και στην Ουγγαρία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δηλώσει ότι το νομοσχέδιο «θέτει σε κίνδυνο την ενταξιακή πορεία της Γεωργίας».

 

Η επίσημη μετάδοση της συνεδρίασης διακόπηκε λίγο μετά το συμβάν. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 14 βουλευτές της αντιπολίτευσης εκδιώχθηκαν από την αίθουσα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι