Γερμανία: Η οικονομία θα συρρικνωθεί περισσότερο στο β τρίμηνο

Το γερμανικό οικονομικό imperium σχεδιάζει την άλωση της Ευρώπης, Γεώργιος Παπασίμος

Η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί περισσότερο στο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο, αλλά η χαλάρωση των περιορισμών αναφορικά με τον κορονοϊό και οι πρόδρομοι δείκτες δείχνουν ότι έχει ξεπεράσει το χαμηλότερο επίπεδό της, σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο του υπουργείου Οικονομίας.

Η σταδιακή χαλάρωση της καραντίνας σημαίνει ότι η αναθέρμανση της οικονομίας πιθανότατα ξεκίνησε από τον Μάιο, ανέφερε το υπουργείο, αλλά προειδοποίησε ότι η ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και μετά θα είναι υποτονική. Το υπουργείο σημείωσε ότι οι πρόδρομοι δείκτες δεν δείχνουν μία βιώσιμη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας τους επόμενους λίγους μήνες, ενώ προέβλεψε μία σημαντική μείωση των εξαγωγών και των εισαγωγών για το σύνολο του 2020.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι