Για ποια αδικήματα διώκονται οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”

Έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών στα Γρεβενά

Υπό κράτηση τέθηκαν μέχρι την απολογία τους που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” που άρπαξαν γυμνασιάρχη στην Πιερία. Τους ασκείται δίωξη για κακούργημα και τρία πλημμελήματα. Συγκεκριμένα κατηγορούνται για αρπαγή από κοινού, οργάνωση και διάπραξη κακουργήματος, διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας και παραβίαση των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών.

Σε δύο εξ αυτών ασκήθηκε δίωξη και για απλή σωματική βλάβη, σε μία γυναίκα εξ αυτών για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, και σε έναν ακόμα για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται μία δασκάλα χορού, μία νοικοκυρά, ένας απόστρατος αστυνομικός απ’ τα Τρίκαλα, κι ένας άνεργος άνδρας από το Ίλιον. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μόνο τρεις εξ αυτών έχουν παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ο δικηγόρος υπεράσπισής τους κύριος Βασίλης Νουλέζας, δήλωσε ότι διαφωνεί με την οποιαδήποτε χρήση βίας, αλλά κι ότι ενδεχομένως οι κατηγορούμενοι να ερμηνεύουν λανθασμένα το άρθρο 120 του Συντάγματος, περί διαφύλαξης του όταν αυτό καταλύεται. Έξω από το δικαστήριο βρέθηκαν και υποστηρικτές των “Θεματοφυλάκων” σε ένδειξη συμπαράστασης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι